Collectie


‘Dat uitzonderlijk mooi passende montuur waar je de komende jaren graag mee gezien wilt worden.’

Lindberg & Lindberg Horn

Lindberg staat voor Deens minimalisme. De monturen hebben geen lasnaden of schroeven. 2 hele belangrijke speerpunten die de brillen minder kwetsbaar en onderhoudsgevoelig maken. Daarnaast geven de verschillende constructies allemaal een strakke en meer industriële maar verfijnde en minimalistische uitstraling. Lindberg Horn is een wel heel speciale uitvoering van het merk Lindberg. Bij deze collectie is het voorstuk gemaakt van natuurlijk Horn afkomstig van de waterbuffel.

Ahlem

De ontwerper Ahlem Manai-Platt kenmerkt zich door de tijdloze toepassingen van Bauhaus-ontwerpprincipes uit het begin van de 20e eeuw. Deze prachtige details zijn op stijlvolle wijze doorgevoerd in de gehele collectie en maken een montuur van Ahlem uitgesproken en vernieuwend.

Coblens

De Super hippe Coblens collectie komt uit de Duitse stad Koblenz. De 4 jaar garantie op deze monturen spreekt voor deutsche Gründlichkeit. Veelal in titanium uitgevoerd en soms in Acetaat. Maar allen super modisch en vooruitstrevend.

Eye-Van

Eye-Van is misschien wel de mooiste traditionele Japanse collectie in de markt. Het is smullen van details en verfijning. De modellen zijn tijdloos, stijlvol en van het hoogste afwerkingsniveau. Japans vakmanschap en kennis komen hier samen tot ultieme monturen die zowel heel chique als stoer en vintage kunnen zijn.

Etnia

Etnia is misschien wel een van de meest verassende collecties in het assortiment. Het DNA spreekt mij erg aan als aanvulling in een iets lagere prijsklasse dan de rest van het assortiment. De brillen zijn erg goed gemaakt en het merk is continu in ontwikkeling en beweging. Ze zijn fris, kleurrijk en jong.

Yellows Plus

Yellows Plus monturen zijn te herkennen door een combinatie van traditionele Japanse ambacht en een moderne vormgeving die zowel clean als kleurrijk is. Alle monturen zijn gemaakt van Titanium of een combinatie van titanium en Japans Acetaat.

Gotti

In de collectie van Gotti zie je de minimalistische afwerking dat past bij het Zwitserse merk. De brillen lijken soms eenvoudig maar zijn als je goed kijkt perfect gebalanceerd in vorm en afwerking. De monturen worden Japan geproduceerd waardoor je een mooie mix ziet van een minimalistisch ambachtelijke productie.

Lunetterie Generale

Het Canadese merk laat de kleine en genummerde collectie maken in Japan van block titanium. 500 stuks wereldwijd maximaal en altijd afgewerkt met edelmetalen zoals 18 karaats goud en bijvoorbeeld palladium. Dat is een hele mooie productietechniek waarmee ze de meest exclusieve modellen kunnen ontwikkelen.

Moscot

Moscot is een van de oudste bril fabrikanten ter wereld en afkomstig uit New York. Een familiebedrijf van inmiddels 5 generaties dat sinds 1915 bestaat. Ze hebben een aantal design- klassiekers ontworpen waar de ‘lemtosh’ by far de meest bekende vorm van is. Hierdoor kan dit merk niet ontbreken in onze collectie.